,,Visurile nu pot fi oprite’’ – un film motivațional autentic cu și despre oamenii de lângă noi

Filmul ,,Visurile nu pot fi oprite”, realizat în cadrul proiectului ,,Și noi avem dreptul la muncă!”, prezintă poveștile unor oameni care au reușit să depășească barierele discriminării în viața personală și profesională. Fie că sunt persoane de etnie romă sau persoane cu diferite tipuri de dizabilități, acești oameni sunt exemplul cel mai bun că dizabilitatea sau etnia nu trebuie considerate piedici în obținerea unui loc de muncă sau unei vieți ca a celorlalți.

,,Nu m-am simțit niciodată descurajată din cauza dizabilității mele. Voiam să am și eu ca toată lumea un serviciu, o viață, o casă, o familie și așa îi îndrum pe toți să facă.’’ Elvira Zai – fost contabil șef și Inspector la Banca Populară, filiala Iara, județul Cluj.

,,Eu văd viața frumoasă. Nu am fost negativistă niciodată. Încerc să mă axez și să mă sprijin pe partea pozitivă, că viața uneori îmi dă palme e altceva, eu mă bucur de foarte multe lucruri.’’ Rodica Marian – președinte Asociația Handicapaților Zalău, județul Sălaj.

,,Mi-am dorit să fac mai multe decât puteam, întotdeauna. Pot să spun ca sunt o fire mai puternică, întotdeauna am privit partea plină a paharului.’’Ionuț Matei – antreprenor, Turda, județul Cluj

Acestea sunt doar câteva relatări din poveștile protagoniștilor filmului ,,Visurile nu pot fi oprite”, povești despre viață și despre curaj, care inspiră și motivează, povești despre oamenii de lângă noi, care merită urmărite și prețuite.

Filmul  a fost realizat în cadrul proiectului ,,Și noi avem dreptul la muncă!”, implementat de  Agenția de Consultanță și Afaceri Română – ACAR, în parteneriat cu Forum Group în calitate de beneficiar, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE și Asociația Eduteco, în intervalul aprilie 2014 – octombrie 2015, în regiunile: București-Ilfov, Sud-Muntenia și Nord-Vest. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile  (800 de persoane de etnie romă și 100 de persoane cu dizabilități) și eliminarea barierelor cu care aceste grupuri se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate, prin furnizarea de servicii de consiliere, orientare profesională şi cursuri de calificare/recalificare adaptate nevoilor particulare ale grupului ţintă.