Workshop – Pas cu pas către o piață a muncii incluzivă – ,,Acces pentru Toți’’- Schimb de bune practici

Agenția de Consultanță și Afaceri Română – ACAR  a organizat, în cadrul proiectului ,,Workcall’’, workshop-ul ,,Pas cu pas către o piață a muncii incluzivă – Acces pentru Toți – Schimb de bune practici’’ pe parcursul a două zile, 22-23 octombrie 2015, în Stațiunea Baile 1 Mai,  jud. Bihor.

Integrarea socio-profesională a grupurilor vulnerabile a reprezentat tema principală abordată în cadrul evenimentului. Workshop-ul şi-a propus realizarea unui schimb eficient de bune practici între angajatori în ceea ce privește inserția profesională a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii, iar în cele două zile de activități, participanții, reprezentanți ai angajatorilor din zona de Nord-Vest a țării, au transformat evenimentul într-un adevărat forum de prezentare și dezbatere a problematicii acestor grupuri pe piața muncii.

În cadrul workshop-ului, participanții au reunit perspective profesionale diverse din domeniul angajării, aducându-se pe sine cu atitudini, mentalități, interese de a fi și de a descifra sensuri din segmentul consilierii psihologice și al coaching-ului, aplicate grupurilor vulnerabile. Din recuzita utilizată, menționăm jocul de rol, descifrarea scopurilor de pe parcursul interviurilor de selecție, alegoria valorizării și a unicității individuale, motivarea pentru creșterea potențialității, precum și posibilitatea întâlnirii optime dintre cerere și oferta, pe piața muncii și a integrării. Educarea toleranței a fost numitorul comun al experimentărilor multiple, iar deprinderea implicării la nivel pluridimensional un imperativ al sustenabilității socio-integrative.
Activitățile din cadrul workshop-ului vor avea ca rezultat final îmbunătățirea accesului la ocupare a grupurilor vulnerabile urmărind și sensibilizarea angajatorilor cu privire la potențialul uman și profesional al acestor persoane, potențial ce poate aduce un plus de valoare pentru activitatea oricărei societăți, companii sau organizații.