Workshop – Pas cu pas către o piață a muncii incluzivă – ,,Acces pentru Toți’’- Schimb de bune practici

Agenția de Consultanță și Afaceri Română – ACAR  a organizat, în cadrul proiectului ,,Workcall’’, workshop-ul ,,Pas cu pas către o piață a muncii incluzivă – Acces pentru Toți – Schimb de bune practici’’ pe parcursul a două zile, 15-16 octombrie 2015, în orașul Baia Sprie, judeţul Maramureș.

Integrarea socio-profesională a grupurilor vulnerabile a reprezentat tema principală abordată în cadrul evenimentului. Workshop-ul şi-a propus realizarea unui schimb eficient de bune practici între angajatori în ceea ce privește inserția profesională a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii, iar în cele două zile de activități, participanții, reprezentanți ai angajatorilor din zona de Nord-Vest a țării, au transformat evenimentul într-un adevărat forum de prezentare și dezbatere a problematicii acestor grupuri pe piața muncii.  Activitățile din cadrul workshop-ului vor avea ca rezultat final îmbunătățirea accesului la ocupare a grupurilor vulnerabile urmărind și sensibilizarea angajatorilor cu privire la potențialul uman și profesional al acestor persoane, potențial ce poate aduce un plus de valoare pentru activitatea oricărei societăți, companii sau organizații.

Proiectul ,,Workcall’ este implementat de Agenția de Consultanţă şi Afaceri Română în parteneriat cu FORUM GROUP, în calitate de beneficiar, SC Turda Salina Durgău SA și Asociaţia EDUTECO. Proiectul se desfăşoară în perioada aprilie 2014 – decembrie 2015,  în zonele de implementare Bucureşti-Ilfov, Nord-Vest, Sud-Muntenia și oferă servicii de informare, consiliere, coaching, mediere și formare profesională pentru 900 de beneficiari din grupuri vulnerabile: persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi, tineri cu vârsta peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie al copilului și femei.